Η ελληνική εταιρεία ανάπτυξης και κατασκευής Φωτοβολταϊκών έργων (developer & EPC) SunRise PV Systems, ανακοίνωσε την επιλογή της ως νικήτριας εταιρείας, από το υπουργείο Ενέργειας της Ιορδανίας, στον σχετικό διεθνή µειοδοτικό διαγωνισµό που διοργάνωσε η χώρα.

Ο Πρόεδρος και ∆ιευθύνων Σύµβουλος της εταιρείας κ. Γεώργιος

Καρνοµουράκης δήλωσε:

«Με αίσθηµα χαράς ανακοινώνω σήµερα την επιλογή της εταιρείας µας από το Υπουργείο Ενέργειας της Ιορδανίας ως τον κύριο µειοδότη στο 2ο Γύρο Παραχωρήσεων Αδειών 200MW του σχετικού ∆ιεθνούς Μειοδοτικού ∆ιαγωνισµού. Η επίτευξη αυτού του αποτελέσµατος ήταν για µας µία υψηλών απαιτήσεων, µακρά και απαιτητική διαδικασία. Όλοι µας στη SunRise νιώθουµε την επιβράβευση στην πίστη και στην δέσµευσή µας για το λαµπρό µέλλον της Ηλιακής Ενέργειας στο Βασίλειο της Ιορδανίας.

Ο κ. Καρνοµουράκης συνέχισε: «Από το ξεκίνηµα της δραστηριοποίησής µας στην Ιορδανία στις αρχές του 2012, δουλεύουµε σκληρά για να αναπτύξουµε αυτή την πολλά υποσχόµενη αγορά. Είναι αξιοσηµείωτο ότι η Ιορδανία πρωτοπορεί σε αυτό τον τοµέα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και έχει λειτουργήσει σαν Φάρος και για άλλες χώρες της περιοχής. Η πρόθεσή µας είναι να εντείνουµε τις επενδύσεις µας σε Ανθρώπινο ∆υναµικό και σε Κεφάλαια στη χώρα και είµαστε πολύ ευχαριστηµένοι µε το επίπεδο ετοιµότητας των αρµοδίων αρχών τόσο σε Ρυθµιστικά όσο και σε θέµατα υποδοµών αλλά και Τεχνικά θέµατα».

«Να προσθέσω επίσης ότι η προσήλωση στην στρατηγική µας και η σκληρή δουλειά, µας έδωσε τη δυνατότητα να επιτύχουµε αυτό τον απαιτητικό στόχο και θα ήθελα δοθείσης της ευκαιρίας να ευχαριστήσω όλα τα µέλη της οµάδας µας καθώς επίσης και τους Ιορδανούς συνεργάτες µας για τη συµβολή τους σε αυτό το επίτευγµα».

«Πρόθεσή µας είναι να συνεισφέρουµε στον τοµέα της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιµες πηγές όχι µόνο στην Ιορδανία αλλά και σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Είµαστε πεπεισµένοι ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει µία διαρκής ανάπτυξη, ιδιαίτερα σε έργα που αφορούν στην Ηλιακή ενέργεια».

Η ισχύς του σχεδιαζόµενου έργου είναι 50MWac και βρίσκεται στην περιοχή Al Mafraq περίπου 90 χλµ βορείως του Αµµάν. Σύµφωνα µε το χρονοδιάγραµµα του διαγωνισµού, η Σύµβαση Αγοραπωλησίας θα υπογραφεί µέσα στους επόµενους µήνες και θα ακολουθηθεί συντόµως από την έναρξη κατασκευής του έργου.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2017 SunRise All rights reserved.
  
Created by Ogilvy Action