Οικιακός Τομέας

oikiakos

Οικιακός Τομέας

Μέσω ενός δικτύου εξουσιοδοτημένων συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, η SunRise αναλαμβάνει τη μελέτη και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κύριες ή εξοχικές κατοικίες και πολυκατοικίες. Οι οικιακές αυτές εγκαταστάσεις μπορούν να γίνουν σε στέγες, ταράτσες, στέγαστρα, προσόψεις κτιρίων, σκίαστρα, αποθήκες και χώρους στάθμευσης. Η εταιρεία αναλαμβάνει επίσης τη διαδικασία αδειοδότησης και τη διασύνδεση με τη ΔΕΗ, καθώς και τη διαδικασία της τραπεζικής δανειοδότησης, εφόσον το επιθυμεί ο πελάτης.

Η ραγδαία εξέλιξη της περιβαλλοντικής τεχνολογίας, η οποία αναμένεται να επιφέρει ριζικές αλλαγές στο ενεργειακό τοπίο, καθώς και ο σαφής προσανατολισμός των ελληνικών κυβερνήσεων προς την ‘πράσινη οικονομία’ και την ‘πράσινη ανάπτυξη’, ευνοούν τις επενδύσεις σε οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα. Σήμερα, όλο και περισσότερα νοικοκυριά επιλέγουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους προσφέρει το ευνοϊκό θεσμικό πλαίσιο και οι ελκυστικές τιμές πώλησης της παραγόμενης ενέργειας από οικιακά συστήματα. Η επιλογή αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι μια οικιακή εγκατάσταση θεωρείται οικονομικά βιώσιμη και επικερδής ακόμη και στην περίπτωση που ο προσανατολισμός των φωτοβολταϊκών πλαισίων βρίσκεται στο ημισφαίριο μεταξύ Δύσης και Ανατολής.

Εκτός από τα οικονομικά κίνητρα που προσφέρουν, οι οικιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την απεξάρτηση της οικονομίας από τα δαπανηρά και ρυπογόνα συμβατικά καύσιμα. Επιπλέον, έχουν μεγάλη αξιοπιστία και διάρκεια ζωής, απαιτούν ελάχιστη συντήρηση, μπορούν εύκολα να ανακυκλωθούν και δεν προκαλούν ηχορύπανση καθώς η λειτουργία τους είναι εντελώς αθόρυβη.

oikiakos2