Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που διεξήγαγε η Ιορδανία για άδειες τεσσάρων φωτοβολταϊκών πάρκων από 50 μεγαβάτ, στα πλαίσια του οποίου οι ταρίφες έφτασαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με το PV-Magazine, επιλέγησαν τέσσερις ανάδοχοι, ενώ οι προσφορές ήταν 33 και κυμάνθηκαν από τα 0,0606 δολάρια ως τα 0,087 δολάρια ανά κιλοβατώρα, με τις καλύτερες από αυτές να φτάνουν τα 0,0611, 0,0679, 0,0761 και 0,0874 δολάρια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η χαμηλή ταρίφα δικαιολογείται από την ενισχυμένη απόδοση και την πτώση των τιμών των συστημάτων, η οποία θα είναι ακόμη εντονότερη μετά από 20-30 μήνες, όταν και θα υλοποιηθούν τα έργα, καθώς πρώτα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες περιβαλλοντικές και κοινωνικές μελέτες.

Μια από τις αναδόχους είναι η ελληνική SunRise PV Systems που σκοπεύει να κατασκευάσει φωτοβολταϊκό πάρκο στο Αλ Μαφράκ, 90χμ βόρεια του Αμάν. Περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο εδώ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιορδανία σχεδιάζει και τρίτη δημοπρασία για άδειες φωτοβολταϊκών 200 μεγαβάτ στο κοντινό μέλλον.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2017 SunRise All rights reserved.
  
Created by Ogilvy Action